Bel ons: 088 525 37 17
Naar homepage

Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)

Duur: 2 dagen
Tijdens deze training leer je de basisfunctionaliteiten en -mogelijkheden van algemene Cloud computing concepten en die van Microsoft Azure.

Over de training

Na de training kun je de belangrijkste Azure-services en Cloudconcepten beschrijven. Daarnaast gaan we dieper in op het beschrijven van identiteits-, instellingen-, privacy- en nalevingsfuncties. Ook leren we je omgaan met Azure-kostenbeheer en Service Level Agreements.

Benodigde voorkennis:

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Algemene kennis van IT is wel een pré.

Let op: het lesmateriaal en examen van deze training zijn in het Engels. De lessen worden wel in het Nederlands gegeven.

Microsoft Azure Fundamentals AZ-900

6 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Microsoft Azure Fundamentals bestaat uit 6 modules.

  1. De belangrijkste Azure-concepten
  2. De belangrijkste Azure-services
  3. Kernoplossingen en management tools op Azure
  4. Algemene beveiligings- en netwerkbeveiligingsfuncties
  5. Identiteits-, instellings-, privacy- en nalevingsfuncties
  6. Azure-kostenbeheer en serviceovereenkomsten

Inhoud van het programma

Hieronder leggen we uit wat de modules inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Module 1: De belangrijkste Azure-concepten

Is de Cloud nieuw voor je? Azure fundamentals is een zesdelige serie die je de basisconcepten voor de Cloud leert, een overzicht biedt van veel Azure-services en je begeleidt met praktische oefeningen om je allereerste services gratis te implementeren.

Module 2: De belangrijkste Azure-services

In module twee leer je alles over de breedte van de services die beschikbaar zijn in Azure, inclusief rekenkracht, netwerk, opslag en database. Ook duiken we dieper in de Azure-opslagservices, zoals Azure Blob Storage, Azure Disk Storage en Azure File Storage.

Module 3: Kernoplossingen en management tools op Azure

Kernoplossingen omvatten een breed scala aan tools en services van Microsoft Azure. In deze module maak je kennis met veel van deze tools en services en wordt je gevraagd te helpen bij het kiezen van de beste optie voor een bepaald bedrijfsscenario.

Module 4: Algemene beveiligings- en netwerkbeveiligingsfuncties

Het hebben van een goede beveiligingsstrategie is essentieel in de digitale wereld. Elke applicatie en service moet worden ontworpen met het oog op beveiliging. In deze module leer je over de verschillende Azure-services die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de cloudresources veilig, beveiligd en vertrouwd zijn.

Module 5: Identiteits-, instellings-, privacy- en nalevingsfuncties

Met de opkomst van werken op afstand, bring your own device (BYOD), mobiele applicaties en Cloudapplicaties, is de primaire beveiligingsgrens verschoven van firewalls en fysieke toegangscontroles naar identiteit. In deze module ontdek je hoe Azure je kan helpen om de toegang tot Cloudresources te beveligen.

Module 6: Azure-kostenbeheer en serviceovereenkomsten

Migratie naar de Cloud biedt nieuwe manieren om na te denken over IT-uitgaven. In deze module leer je meer over de factoren die van invloed zijn op de kosten, tools die je kunt gebruiken om je clouduitgaven te schatten en te beheren, en hoe Azure’s Service Level Agreements (SLA’s) van invloed kunnen zijn op jouw beslissingen.

Heb je interesse in deze training?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over deze training of de aanmeldprocedure? Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Bel direct 088 525 37 17 of stuur een e-mail naar nlleertdoor@itph-academy.nl.

Ontvang meer informatie over deze training.

Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor iedereen die nog weinig tot geen kennis heeft van Cloudtechnologieën en die meer over Microsoft Azure wil weten. Het is een goede voorbereiding voor andere Azure trainingen.

Microsoft Azure Fundamentals AZ-900

Hoe verloopt de aanmeldprocedure voor NL leert door?

Stap 1: Aanmelden

Je meldt je aan door je gegevens in te vullen op het aanmeldformulier. Je krijgt een voorlopige bevestiging van je aanmelding van ons.

Stap 2: Aanleveren gegevens

Voor het kunnen meedoen aan deze kosteloze training, hebben wij aanvullende gegevens van je nodig. Wij nemen contact met je op voor het aanleveren van de noodzakelijke gegevens.

Stap 3: Bevestiging aanmelding

Nadat alle gegevens bij ons zijn aangeleverd, krijg je van ons een definitieve bevestiging via de mail van je aanmelding voor de training. De gegevens over de precieze startdatum, de lestijden en de lesmaterialen krijg je zo snel mogelijk van ons na je definitieve aanmelding.

Stap 4: Start training

Je start de klassikale training bij ITPH Academy, op onze locatie in Zwolle.

Stap 5: Afronding training

Je sluit het trainingsprogramma af met het examen Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900), dat bij de training is inbegrepen. Je schrijft je hier wel zelf voor in. Je kunt daarbij zelf bepalen waar en wanneer je het examen maakt.

Unieke samenwerking

ITPH Academy heeft een unieke samenwerking met Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat ITPH Academy de subsidie NL leert door toegereikt heeft gekregen, kunnen we kosteloze trainingen en opleidingen voor om- en bijscholing mogelijk maken. Een samenwerking waar we trots op zijn!