Bel ons: 088 525 37 17
Naar homepage

Data Engineering in Microsoft Azure (DP-203)

Duur: 4 dagen
Azure Data Engineers helpen belanghebbenden data te begrijpen en bouwen en onderhouden veilige en conforme pijplijnen voor dataverwerking, met behulp van verschillende hulpprogramma's en technieken. Ook zorgen Azure Data Engineers ervoor dat datapijplijnen en gegevensarchieven goed presteren en efficiënt, georganiseerd en betrouwbaar zijn. Ze lossen onverwachte problemen snel op en minimaliseren gegevensverlies.

Over de training

In deze training leer je alles over data-engineeringpatronen. We behandelen het werken met batch- en realtime analytische oplossingen met behulp van Azure-dataplatformtechnologieën. We leren je de belangrijkste reken- en opslagtechnologieën die worden gebruikt om een analytische oplossing te bouwen. Vervolgens onderzoek je hoe je analytische serverlagen kunt ontwerpen en interactieve query’s met serverloze SQL-pools kunt uitvoeren. Daarnaast laten we je zien hoe je gegevens kunt transformeren met Azure Data Factory of Azure Synapse.

Benodigde voorkennis:

Je hebt ervaring met en technische kennis van Azure fundamentals.

Let op: het lesmateriaal en examen van deze training zijn in het Engels. De lessen worden wel in het Nederlands gegeven.

Data Engineering on Microsoft Azure (DP-203)

10 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Data Engineering in Microsoft Azure bestaat uit 10 modules.

  1. Azure voor de data-engineers
  2. Gegevens opslaan in Azure
  3. Gegevensintegratie op schaal met Azure Data Factory of Azure Synapse Pipeline
  4. Realiseren van geïntegreerde analytische oplossingen met Azure Synapse Analytics
  5. Werken met datawarehouses met Azure Synapse Analytics
  6. Data-engineering uitvoeren met Azure Synapse Apache Spark Pools
  7. Werken met hybride analytische en transactieverwerkingsoplossingen met Azure Synapse Analytics
  8. Data-engineering met Azure Databricks
  9. Grootschalige gegevensverwerking met Azure Data Lake Storage Gen2
  10. Een oplossing voor gegevensstreaming implementeren met Azure Streaming Analytics

Inhoud van het programma

Hieronder leggen we uit wat de modules inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Module 1: Azure voor de data-engineers

In de eerste module ontdek je hoe de wereld van data is geëvolueerd en hoe de komst van Cloud-technologieën nieuwe kansen biedt voor bedrijven. Je leert de verschillende dataplatformtechnologieën die beschikbaar zijn en hoe je als Data Engineer deze technologie kunt benutten.

Module 2: Gegevens opslaan in Azure

Deze module leert je dat Azure verschillende manieren biedt om gegevens op te slaan: ongestructureerd, archivering, relationeel en meer. Leer de basis van opslagbeheer in Azure, hoe je een opslagaccount maakt en hoe je het juiste model kiest voor de gegevens die je in de Cloud wil opslaan.

Module 3: Gegevensintegratie op schaal met Azure Data Factory of Azure Synapse Pipeline

In module 3 leer je hoe je datapipelines in de Cloud kunt maken en beheren met behulp van Azure Data Factory.

Module 4: Realiseren van geïntegreerde analytische oplossingen met Azure Synapse Analytics

Met Azure Synapse Analytics kun je verschillende soorten analyses uitvoeren via de componenten die kunnen worden gebruikt om moderne datawarehouses te bouwen tot geavanceerde analytische oplossingen.

Module 5: Werken met datawarehouses met Azure Synapse Analytics

Ontdek de tools en technieken die kunnen worden gebruikt om productief en veilig met moderne datawarehouses te werken binnen Azure Synapse Analytics.

Module 6: Data-engineering uitvoeren met Azure Synapse Apache Spark Pools

In module 6 leer je hoe je data-engineering uitvoert met Azure Synapse Apache Spark Pools, waarmee je de prestaties van analytische toepassingen voor big data kunt verbeteren door middel van in-memory cluster computing.

Module 7: Werken met hybride analytische en transactieverwerkingsoplossingen met Azure Synapse Analytics

Vervolgens leren we je hoe je operationele analyses uitvoert op Azure Cosmos DB met behulp van de functie Azure Synapse Link in Azure Synapse Analytics.

Module 8: Data-engineering met Azure Databricks

Vervolgens leer je hoe je de kracht van Apache Spark en krachtige clusters op het Azure Databricks-platform kunt benutten om grote data-engineering-workloads in de Cloud uit te voeren.

Module 9: Grootschalige gegevensverwerking met Azure Data Lake Storage Gen2

In deze module zie je hoe Azure Data Lake Storage de verwerking van Big Data-analyseoplossingen efficiënter kan maken en hoe eenvoudig het is om deze in te stellen. Je zult ook onderzoeken hoe het past in veelvoorkomende ontwerpen en wat de verschillende methoden zijn om de gegevens naar de gegevensopslag te uploaden.

Module 10: Een oplossing voor gegevensstreaming implementeren met Azure Streaming Analytics

In de laatste module leer je over de concepten van gebeurtenisverwerking en het streamen van gegevens en hoe dit van toepassing is op Azure Stream Analytics. Vervolgens stel je zelf een streamanalysetaak in om gegevens te streamen en leer je hoe je een lopende taak kunt beheren en bewaken.

Heb je interesse in deze training?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over deze training of de aanmeldprocedure? Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Bel direct 088 525 37 17 of stuur een e-mail naar nlleertdoor@itph-academy.nl.

NLLD subsidie niet meer beschikbaar!

Helaas heeft ITPH Academy geen beschikking meer over de NLLD subsidie waarmee dit traject werd bekostigt. Ontvang meer informatie over trainingen met bekostiging in de toekomst. Vul hier je gegevens in.

Akkoord voorwaarden(Vereist)
Toestemming nieuwsbrief(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor dataprofessionals, data-architects en business intelligence professionals die meer willen weten over de dataplatformtechnologieën die bestaan binnen Microsoft Azure. Ook is de training zeer geschikt voor ontwerpers van applicaties die content leveren van de dataplatformtechnologieën die bestaan binnen Microsoft Azure.

Data Engineering on Microsoft Azure (DP-203)

Hoe verloopt de aanmeldprocedure?

Stap 1: Aanmelden

Je meldt je aan door je gegevens in te vullen op het aanmeldformulier. Je krijgt een voorlopige bevestiging van je aanmelding van ons.

Stap 2: Aanleveren gegevens

Voor het kunnen meedoen aan deze kosteloze training, hebben wij aanvullende gegevens van je nodig. Wij nemen contact met je op voor het aanleveren van de noodzakelijke gegevens.

Stap 3: Bevestiging aanmelding

Nadat alle gegevens bij ons zijn aangeleverd, krijg je van ons een definitieve bevestiging via de mail van je aanmelding voor de training. De gegevens over de precieze startdatum, de lestijden en de lesmaterialen krijg je zo snel mogelijk van ons na je definitieve aanmelding.

Stap 4: Start training

Je start de digitale training bij ITPH Academy.

Stap 5: Afronding training

Je sluit het trainingsprogramma af met het examen Data Engineering on Microsoft Azure (DP-203), dat bij de training is inbegrepen. Je schrijft je hier wel zelf voor in. Je kunt daarbij zelf bepalen waar en wanneer je het examen maakt.

Unieke samenwerking

ITPH Academy heeft een unieke samenwerking met Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat ITPH Academy de subsidie NL leert door toegereikt heeft gekregen, kunnen we kosteloze trainingen en opleidingen voor om- en bijscholing mogelijk maken. Een samenwerking waar we trots op zijn!