Bel ons: 088 525 37 17
Naar homepage

Windows 10 (MD-100)

Duur: 5 dagen
Deze training zorgt ervoor dat je specialist wordt op het gebied van installatie, configuratie, beveiliging en onderhoud van Windows 10. We gaan in op OS, apps en hardware. Je leert hoe je zorgt voor de beveiliging van het systeem en van de data. Met deze training zet je de eerste stap om Modern Desktop Administrator te worden.

Over de training

We starten deze training met het installeren en aanpassen van Windows 10. Daarna leren we je hoe je apparaten, updates en stuurprogramma’s voor Windows configureert. Tot slot duiken we in het configureren van accounttoegang, authenticatie en bestands- en mapmachtigingen.

Benodigde voorkennis:

Voor deze training heb je kennis van M365 workloads nodig en je hebt ervaring met het implementeren, configureren en onderhouden van (Windows 10)-apparaten en -technologieën.

Let op: het lesmateriaal en examen van deze training zijn in het Engels. De lessen worden wel in het Nederlands gegeven.

Windows 10 (MD-100)

9 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Windows 10 MD-100 bestaat uit 9 modules.

  1. Aan de slag met Microsoft 365
  2. Analyseer de gereedheid van je apparaat en app voor Windows
  3. Analyseer de directory- en netwerkgereedheid voor Microsoft 365
  4. Leveren van Microsoft 365-apps en zakelijke apps
  5. Gebruikersbestanden en instellingen migreren in Microsoft 365
  6. Updaten van je beveiligings- en nalevingsconfiguratie
  7. Implementeren, upgraden en migreren naar Windows 10
  8. Meer informatie over onderhoud van Windows en Microsoft 365 Apps in Microsoft 365
  9. Train gebruikers in de nieuwe functies van Windows en Microsoft 365 Apps

Inhoud van het programma

Hieronder leggen we uit wat de modules inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Module 1: Aan de slag met Microsoft 365

In deze eerste module ontdek je de best practices voor een soepele overgang naar Windows 10 en Microsoft 365-apps, met behulp van het implementatieproces van acht stappen.

Module 2: Analyseer de gereedheid van je apparaat en app voor Windows

Leer over het proces voor het analyseren van de gereedheid van apparaten en toepassingen en de hulpprogramma’s die door Microsoft worden geleverd om je voor te bereiden van Desktop Analytics met Configuration Manager, tot de Readiness Toolkit voor Office.

Module 3: Analyseer de directory- en netwerkgereedheid voor Microsoft 365

Als het gaat om het voorbereiden van je netwerk op een implementatie, moet je rekening houden met alle componenten die van invloed zijn op de bandbreedte. In deze module verkennen we de tools en opties voor het voorbereiden van een directoryservices en netwerk voor implementatie in Windows 10 en Microsoft 365-apps.

Module 4: Leveren van Microsoft 365-apps en zakelijke apps

In module 4 ontdek je hoe Click-to-Run-verpakking met Microsoft 365-apps nieuwe opties biedt voor het configureren, leveren en up-to-date houden van Office-apps. Zorg ervoor dat jouw externe en zakelijke apps zijn verpakt en klaar zijn voor geautomatiseerde installatie.

Module 5: Gebruikersbestanden en instellingen migreren in Microsoft 365

Of je nu een handmatig of geautomatiseerd proces gebruikt, in de vijfde module leer je alles over de verschillende opties om ervoor te zorgen dat de bestanden en instellingen van gebruikers zijn vastgelegd en gemigreerd.

Module 6: Updaten van je beveiligings- en nalevingsconfiguratie

In deze module leer je over wijzigingen in Windows 10 en Microsoft 365-apps die je helpen je gegevens, apparaten en gebruikers te beschermen en tegelijkertijd bedreigingen snel te detecteren en erop te reageren.

Module 7: Implementeren, upgraden en migreren naar Windows 10

Module 7 laat je zien hoe je kunt profiteren van bekende opties, zoals implementatie op basis van takenreeksen, of moderne opties zoals Windows Autopilot om grootschalige, gefaseerde implementatie voor bare-metal installaties, pc-vernieuwing en pc-vervanging te helpen automatiseren.

Module 8: Meer informatie over onderhoud van Windows en Microsoft 365 Apps in Microsoft 365

Apps voegen voortdurend nieuwe mogelijkheden toe om gebruikerservaringen en beveiliging te verbeteren. In deze module leer je hoe je op de hoogte blijft met updates, hoe het nieuwe onderhoudsmodel werkt en welke tools en opties beschikbaar zijn.

Module 9: Train gebruikers in de nieuwe functies van Windows en Microsoft 365 Apps

Om ervoor te zorgen dat personeel productief en veilig blijft, moeten ze worden geïnformeerd over nieuwe ervaringen, functies en functionaliteiten binnen Windows 10 en Microsoft 365 Apps. Dat leer je in deze laatste module.

Heb je interesse in deze training?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over deze training of de aanmeldprocedure? Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Bel direct 088 525 37 17 of stuur een e-mail naar nlleertdoor@itph-academy.nl.

Ontvang meer informatie over deze training.

Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor IT-professionals of beheerders en die zich graag willen ontwikkelen tot Modern Desktop Administrator.

Windows 10 (MD-100)

Hoe verloopt de aanmeldprocedure voor NL leert door?

Stap 1: Aanmelden

Je meldt je aan door je gegevens in te vullen op het aanmeldformulier. Je krijgt een voorlopige bevestiging van je aanmelding van ons.

Stap 2: Aanleveren gegevens

Voor het kunnen meedoen aan deze kosteloze training, hebben wij aanvullende gegevens van je nodig. Wij nemen contact met je op voor het aanleveren van de noodzakelijke gegevens.

Stap 3: Bevestiging aanmelding

Nadat alle gegevens bij ons zijn aangeleverd, krijg je van ons een definitieve bevestiging via de mail  van je aanmelding voor de training. De gegevens over de precieze startdatum, de lestijden en de lesmaterialen krijg je zo snel mogelijk van ons na je definitieve aanmelding.

Stap 4: Start training

Je start de klassikale training bij ITPH Academy, op onze locatie in Zwolle.

Stap 5: Afronding training

Het examen en certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze.

Unieke samenwerking

ITPH Academy heeft een unieke samenwerking met Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat ITPH Academy de subsidie NL leert door toegereikt heeft gekregen, kunnen we kosteloze trainingen en opleidingen voor om- en bijscholing mogelijk maken. Een samenwerking waar we trots op zijn!