Bel ons: 088 525 37 17
Naar homepage

Microsoft Office Specialist (MOS) Associate Excel 2019

Duur: 2 dagen
Tijdens deze training leer je werken met Microsoft Excel. Dit is een handige tool voor het maken van overzichten, berekeningen en grafieken. Het wordt veel gebruikt in het huidige bedrijfsleven.

Over de training

Deze training leert je om te gaan met de verschillende functies van Excel. Onder andere het gebruiken van bestanden, een werkblad bewerken en het maken van berekeningen komen aan bod.

Benodigde voorkennis:

Let op: zowel het lesmateriaal, de lessen als het examen van deze training, zijn beschikbaar in het Engels en Nederlands.

Microsoft Office Specialist (MOS) Associate Excel 2019

5 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Microsoft Office Specialist (MOS) Associate Excel 2019 bestaat uit 5 modules.

  1. Werkbladen en werkmappen maken en beheren
  2. Gegevenscellen en -bereiken beheren
  3. Tabellen maken
  4. Bewerkingen met formules en functies uitvoeren
  5. Grafieken en objecten maken

Inhoud van het programma

Hieronder leggen we uit wat de modules inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Module 1: Werkbladen en werkmappen maken en beheren

In de eerste module leer je onder andere hoe je gegevens kunt importeren uit een tekstbestand met scheidingstekens, hoe je een werkblad toevoegt aan een bestaande werkmap en hoe je gegevens zoekt in een werkmap. Daarnaast komen het wijzigen van pagina-instellingen, werkmapweergaven wijzigen en een afdrukschaal instellen aan bod.

Module 2: Gegevenscellen en -bereiken beheren

In module 2 leer je hoe je gegevens kunt vervangen, knippen, kopiëren en plakken. Ook gaan we in op het automatisch invullen van cellen, cellen invoegen en verwijderen en het samenvoegen van cellen. Tot slot leer je hoe je gegevens kunt samenvatten en organiseren.

Module 3: Tabellen maken

Dan is het tijd om tabellen te maken en beheren. Je gaat een Excel-tabel maken op basis van celbereik. Daarnaast leren we je hoe je tabelrijen en -kolommen toevoegt of verwijdert en de tabelstijlen kunt beheren. Ook het filteren van tabellen en records komt aan bod.

Module 4: Bewerkingen met formules en functies uitvoeren

In module 4 gaan we gegevens samenvatten, verwijzingen invoegen en berekeningen uitvoeren. Ook leer je hoe je de tekst kunt opmaken en wijzigen met de verschillende functies.

Module 5: Grafieken en objecten maken

De laatste module gaat in op het maken van grafieken. Je leert hoe je verschillende grafieken kunt opmaken, instellen en wijzigen. Na deze module kun je zelfs tekstvakken en afbeeldingen invoegen in een grafiek.

Heb je interesse in deze training?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over deze training of de aanmeldprocedure? Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Bel direct 088 525 37 17 of stuur een e-mail naar nlleertdoor@itph-academy.nl

NLLD subsidie niet meer beschikbaar!

Helaas heeft ITPH Academy geen beschikking meer over de NLLD subsidie waarmee dit traject werd bekostigt. Ontvang meer informatie over trainingen met bekostiging in de toekomst. Vul hier je gegevens in.

Akkoord voorwaarden(Vereist)
Toestemming nieuwsbrief(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is bedoeld voor iedereen die met Excel wil leren werken.

Microsoft Office Specialist (MOS) Associate Excel 2019

Hoe verloopt de aanmeldprocedure?

Stap 1: Aanmelden

Je meldt je aan door je gegevens in te vullen op het aanmeldformulier. Je krijgt een voorlopige bevestiging van je aanmelding van ons.

Stap 2: Aanleveren gegevens

Voor het kunnen meedoen aan deze kosteloze training, hebben wij aanvullende gegevens van je nodig. Wij nemen contact met je op voor het aanleveren van de noodzakelijke gegevens.

Stap 3: Bevestiging aanmelding

Nadat alle gegevens bij ons zijn aangeleverd, krijg je van ons een definitieve bevestiging via de mail  van je aanmelding voor de training. De gegevens over de precieze startdatum, de lestijden en de lesmaterialen krijg je zo snel mogelijk van ons na je definitieve aanmelding.

Stap 4: Start training

Je start de digitale training bij ITPH Academy.

Stap 5: Afronding training

Je sluit het trainingsprogramma af met het examen MO-200: Microsoft Excel (Excel en Excel 2019), dat bij de training is inbegrepen. Je schrijft je hier wel zelf voor in. Je kunt daarbij zelf bepalen waar en wanneer je het examen maakt.

Unieke samenwerking

ITPH Academy heeft een unieke samenwerking met Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat ITPH Academy de subsidie NL leert door toegereikt heeft gekregen, kunnen we kosteloze trainingen en opleidingen voor om- en bijscholing mogelijk maken. Een samenwerking waar we trots op zijn!