Bel ons: 088 525 37 17
Naar homepage

Microsoft Power BI Data Analist (PL-300)

Duur: 3 dagen
Met Power BI maak je eenvoudig verbinding met je data. Je modelleert en visualiseert deze, zodat je geweldige rapporten kunt maken in je eigen huisstijl. Na afloop van deze training kun je data ophalen, opschonen en transformeren. Ook weet je hoe je data kunt modelleren voor prestaties en schaalbaarheid en kun je rapporten voor gegevensanalyses ontwerpen.

Over de training

De training Microsoft Power BI Data Analyst leert je meer over de methoden en best practices die aansluiten bij de zakelijke en technische vereisten van Power BI. Een Power BI Data Analist levert bruikbare inzichten door gebruik te maken van de beschikbare gegevens en domeinexpertise toe te passen. De Power BI Data Analist biedt betekenisvolle bedrijfswaarde door middel van makkelijk te begrijpen gegevensvisualisaties, stelt anderen in staat selfservice-analyses uit te voeren en implementeert en configureert oplossingen voor gebruikers.

Benodigde voorkennis:

Let op: het lesmateriaal en examen van deze training zijn in het Engels. De lessen worden wel in het Nederlands gegeven.

Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300)

6 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Microsoft Power BI Data Analist bestaat uit 6 modules.

  1. Aan de slag met Microsoft Data Analytics
  2. Gegevens voorbereiden voor analyse
  3. Modelgegevens in Power BI
  4. Data visualiseren in Power BI
  5. Data-analyse in Power BI
  6. Werkruimten en datasets beheren

Inhoud van het programma

Hieronder leggen we uit wat de modules inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Module 1: Aan de slag met Microsoft Data Analytics

In deze module leer je over het werk van een data analist. We nemen je mee in de vaardigheden, taken en processen die je doorloopt om een verhaal te vertellen met data, zodat zakelijke beslissingen kunnen worden genomen op basis van betrouwbare data. Je leert hoe Power BI-tools en -services door een data-analist worden gebruikt om een ​​boeiend verhaal te vertellen via rapporten en dashboards.

Module 2: Gegevens voorbereiden voor analyse

Je gaat Power Query verkennen en leert gegevens uit verschillende gegevensbronnen te extraheren en een opslagmodus en verbindingstype te kiezen. Ook leer je om gegevens te profileren, op te schonen en in Power BI te laden ter voorbereiding op het modelleren van de data.

Module 3: Modelgegevens in Power BI

In deze module leer je hoe je een datamodel ontwerpt dat goed presteert en eenvoudig te onderhouden is. Je leert over het gebruik van DAX-taal om metingen te maken. Deze metingen helpen je om een breed scala aan analytische oplossingen te creëren. Daarnaast leer je hoe je de prestaties kunt verbeteren met Power Query voor het ophalen van gegevens.

Module 4: Data visualiseren in Power BI

Power BI heeft visuals die kunnen worden gebruikt in Power BI-rapporten en -dashboards. In deze module leer je wanneer je welke visual moet gebruiken om welk probleem op te lossen. Ook leer je alles over rapportontwerp en -opmaak. Daarnaast leer je hoe je rapportnavigatie gebruikt om een boeiend, datagedreven verhaal te vertellen in Power BI.

Module 5: Data-analyse in Power BI

In deze module onderzoek je jouw data en Power BI-rapporten nauwkeurig en haal je er vervolgens waarde uit door middel van een diepere analyse. Daarnaast leer je hoe je gegevens sorteert en hoe je het rapport op een duidelijke manier presenteert. Je leert hoe je een statistisch overzicht van je gegevens kunt maken en gegevens kunt exporteren vanuit Power BI.

Module 6: Werkruimten en datasets beheren

Nadat je Power BI-gegevenssets en -rapporten hebt gemaakt, is het tijd om ze te implementeren, zodat gebruikers ermee aan de slag kunnen. In deze module leer je hoe je werkruimten maakt in de Power BI-service. Je implementeert hier je Power BI-artefacten en deelt ze met de gebruikers. Ook leer je hoe je Power BI-rapporten koppelt aan on-premise databronnen.

Heb je interesse in deze training?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over deze training of de aanmeldprocedure? Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Bel direct 088 525 37 17 of stuur een e-mail naar nlleertdoor@itph-academy.nl

NLLD subsidie niet meer beschikbaar!

Helaas heeft ITPH Academy geen beschikking meer over de NLLD subsidie waarmee dit traject werd bekostigt. Ontvang meer informatie over trainingen met bekostiging in de toekomst. Vul hier je gegevens in.

Akkoord voorwaarden(Vereist)
Toestemming nieuwsbrief(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor dataprofessionals en business intelligence professionals die willen leren hoe ze data-analyses nauwkeurig kunnen uitvoeren met Power BI. Deze training is ook bedoeld voor mensen die rapporten ontwikkelen die gegevens visualiseren van de dataplatformtechnologieën die zowel in de Cloud als op locatie aanwezig zijn.

Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300)

Hoe verloopt de aanmeldprocedure?

Stap 1: Aanmelden

Je meldt je aan door je gegevens in te vullen op het aanmeldformulier. Je krijgt een voorlopige bevestiging van je aanmelding van ons.

Stap 2: Aanleveren gegevens

Voor het kunnen meedoen aan deze kosteloze training, hebben wij aanvullende gegevens van je nodig. Wij nemen contact met je op voor het aanleveren van de noodzakelijke gegevens.

Stap 3: Bevestiging aanmelding

Nadat alle gegevens bij ons zijn aangeleverd, krijg je van ons een definitieve bevestiging via de mail van je aanmelding voor de training. De gegevens over de precieze startdatum, de lestijden en de lesmaterialen krijg je zo snel mogelijk van ons na je definitieve aanmelding.

Stap 4: Start training

Je start de digitale training bij ITPH Academy.

Stap 5: Afronding training

Je sluit het trainingsprogramma af met het examen Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300). Je schrijft je hier wel zelf voor in. Je kunt daarbij zelf bepalen waar en wanneer je het examen maakt.

Unieke samenwerking

ITPH Academy heeft een unieke samenwerking met Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat ITPH Academy de subsidie NL leert door toegereikt heeft gekregen, kunnen we kosteloze trainingen en opleidingen voor om- en bijscholing mogelijk maken. Een samenwerking waar we trots op zijn!